top of page

Danas smo Iza Vage – još jedan El Clasico

Sve oči će biti uprte na igralište Iza Vage jer danas u 16:00h igramo najveći neretvanski derbi gdje idemo u goste „najdražim“ u ligi u utakmici u kojoj svi priželjkuju tri boda i gdje su sva tri znaka moguća.

Naši domaćini puno su bolje ušli u ligaški dio nego prošlih godina i moglo bi se reći i da su ugodno osvježenje lige predvođeni našim bivšim igračima Marićem i Zovkom. Trener domaćina Svaguša najavljuje jednu čvrstu NK Neretvu:“ Čestitam im još jedanput na naslovu prvaka, kao klub stalno rastu. Posljednjih sezona rezultati debelo idu na stranu Neretvanca, međutim ovoga puta dočekat će ih jedna nova, čvrsta Neretva. Željni smo nadigravanja i optimist sam. Očekujem izvanrednu utakmicu, neka to bude fešta nogometa. Prije svega želja mi je da se nakon utakmice priča samo o nogometu, ništa o sucima ili nekom X faktoru, ovaj derbi shvaćam kao nadmetanje sportskih suparnika i prijatelja.“ – izjavio je trener NK Neretve za Dalmatinski nogomet.


Naša momčad vrijedno je trenirala cijeli tjedan i na krilima gostujuće pobjede nad NK Urania Baška Voda 3:0 idemo u Metković. Posebno dobro je na prošlom gostovanju bila igra u drugome dijelu gdje smo kombinatorikom i brzom tranzicijom uvjerljivo svladali domaćine.

Pred veliki derbi najavu je dao kapetan Deak: „Utakmica u kojoj očekujem jednoga čvrstoga domaćina koji će šanse tražiti iz prekida i preko Marića i Zovke. Znamo da imaju svoj kvalitet ali mi razmišljamo samo o svojoj igri jer ako budemo pravi mišljenja smo da ćemo biti jako blizu pozitivnom rezultatu. Svi smo spremni i koga god trener Proleta izvede u početnoj postavi siguran sam da će dati 110% na terenu. Pozivamo navijače u što većem broju!“.

Utakmica počinje u 16:00h, a već u srijedu igramo domaću utakmicu sa NK Zmaj Makarska na Podvornici.75 views0 comments

Comments


bottom of page