top of page

Intervju: Goran Proleta

Drugi uzastopni poraz naše momčadi nakon poraza podno Biokova, minimalno (1:0), ali dovoljno da napustimo Makarsku bez osmijeha na licu. Imali smo matne situacije preko Tutavca i Čuljka ali ipak na kraju slavlje domaćina.


Trener Goran Proleta utakmicu je počeo s čak osam mlađih igrača. Jako loš teren u Makarskoj onemogućio je bilo kakvu igru, a Opuzenci su bili ravnopravni Zmaju cijelu utakmicu.


Pet minuta prije kraja domaćin je postigao pogodak za pobjedu. Nakon prospavane noći, strateg Plavih ističe:

· Čestitam domaćinu na pobjedi, eto bili su spretni i precizni kod pogotka i na našu žalost tri boda su ostala u Makarskoj. Oni su dobro ušli u utakmicu, bili su dosta agresivni i čvrsti. Nakon toga smo uspostavili kontrolu i bili stabilni u posjedu lopte. Odigrali smo sadržajnu utakmicu s obzirom na to kakvi su bili teren i uvjeti za igru. Igrači su ostavili zadnji atom snage. Čestitam objema momčadima na borbenosti i trudu svih 90 minuta.

· Mi smo došli s planom prije svega biti čvrsti u obrani i čekati svoje prilike. Iz nekih situacija koje su se otvorile nismo bili precizni u napadu. Ne krivim moje igrače, iz poraza se može dosta naučiti, nastavljamo trenirati i moramo vratiti pobjednički duh u svlačionicu. Vjerujem da ćemo u utakmici koja je pred nama u nedjelju protiv RNK Split biti fokusirati. Cijeli tjedan ćemo se pripremati za njih i vjerujem da će moji igrači dati svoj maksimum da dođemo napokon do pobjede.

· – Kao igrač i trener samo bio u ovakvim situacijama mnogo puta, imamo opet najmlađu momčad, morate shvatiti da igrač od 18,19 godina koji prvi put nastupa u trećeligaškom natjecanju da mu nije lako. Svaka se greška gleda dvostruko, ne od mene nego od gledatelja, navijača, a ima naravno i onih koji shvaćaju njihove igre. U momčadi imamo Antu Mihaljevića koji je ikona kluba već petnaestak sezona, kao i kapetana Deaka, oni su uz mene potpora svim tim mladim igračima. Prošle sezone smo osvojili duplu krunu, naravno da se ove sezone ne može očekivati vrhunske rezultate, liga je jaka i svaka utakmica je novo iskušenje za našu momčad, samo podrška, a na nama je da treniramo i rezultat će doći.




32 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page