top of page

Još se uvik Sveti Stipe slavi još vijori crven bili plavi!

Nogometni klub “Neretvanac” ponosni je dobitnik godišnje nagrade Grada za postignute rezultate u protekloj godini! Grad Opuzen prepoznao je na ovaj način fantastične rezultate koje je naš klub postigao u protekloj sezoni i osvojio nagradu koja se, budimo iskreni, često dodjeljuje sportskim kolektivima povodom obljetnica, a mi smo ponosni na činjenicu da je nagrađen sportski uspjeh, rad i vizija.


Predsjednik kluba Kristijan Soče: "Nagrada grada je velika čast ali isto tako i obveza i poticaj za daljnji rad. Neretvanac je 7. klub u Dalmaciji. Imamo 2 prvoligaša, 2 drugoligaša i kao prvaci 3 lige smo 7 klub i ove godine smo osvojili sve što smo mogli osvojiti. Hvala svim navijačima, simpatizerima, svim drugim ljudima koji su pomogli na bilo koji način u ostvarivanju ovog povijesnog uspjeha."


Plava Makinja je u sportskoj sezoni 2020./2021. osvojila dva najvažnija trofeja u nogometnom natjecanju, prvenstvo 3.HNL jug i Kup Dubrovačko-neretvanske županije pronijevši na taj način ime i slavu Opuzena diljem cijele Dalmacije i Hrvatske. Sportski rezultati, ponašanje i zajedništvo kluba, navijača i stanovnika Opuzena punilo je stranice novina, portala i svjedočilo o iznimnom poduhvatu kojem se malo tko mogao nadati, a koji je kulminirao u nezaboravnoj proslavi dvostruke krune na opuzenskoj Pjaci.


Ekipa Neretvanca sastavljena je bila od mladih igrača, uvjerljivo najmlađa momčad lige, možda je potrebno naglasiti da je sljedeća najmlađa momčad ispala iz lige dok je naš klub na nezaboravan način slavio ispred klubova iz puno bogatijih, većih sredina. U konkurenciji klubova iz Dubrovnika, Metkovića, Makarske, Splita... opuzenska je ekipa plijenila igrom i rezultatima na radost svojih navijača i divljenje dalmatinskih ljubitelja nogometa. Klub je prepoznat kao onaj koji pruža iznimnu priliku za razvoj mladih igrača i nezaobilazan je posrednik u razvoju karijera nogometaša iz Doline, Dalmacije i Herecegovine. Suradnja sa velikanima HNK Hajduk iz Splita i NK Široki Brijeg dodatna je potvrda ispravnog rada koja će se, uvjereni smo, nastaviti i u danima koji dolaze.


Nezaboravna sezona, povijesnog karaktera, sa vjerojatno najvećim sportskim uspjehom ne samo Neretvanca, nego i opuzenskog sporta, ali i najveće dostignuće u Opuzenu uopće u protekloj godini plod je u najvećoj mjeri i vizije našeg predsjednika Kristijana Soče. On je sinoć imao i čast da u ime Kluba primi nagradu na svečanoj sjednici gradskog Vijeća povodom dana Grada i blagdana zaštitnika Opuzena Svetog Stipana. I dok se on u svom govoru zahvalio svima koji su pridnonijeli uspjehu Neretvanca; članovima, navijačima, sponzorima mi ovu priliku koristimo da se zahvalimo našem predsjedniku, koji je učinio da je mali Opuzen jedno od “najvećih” nogometnih središta Dalmacije.

29 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page