top of page

Mihaljevićevih 400 +

Ante Mihaljević ‘Šukan‘, klupski rekorder po broju odigranih utakmica: ”Samo što mi na osobnoj ne piše adresa stadiona!‘


Prva je bila 2006. godine. Čim sam napunio 16, stekao pravo nastupa, zaigrao sam za prvu momčad – kaže Ante Mihaljević – od milja Šukan. Uoči utakmice s Hajdukom dobio je posebnu nagradu svog Neretvanca, a kako i ne bi kad je 400 puta u prvenstvu branio njegove boje.


Ante je igrač koji je obilježio posljednjih 15-ak godina kluba, simbol je Neretvanca i Opuzena, čovjek koji ‘plavi‘ dres voli više od sebe. Ante je klupski rekorder – istaknuli su u kancelariji kluba slavljenika, 90-godišnjaka.


- Što pamtim u ovih 15 godina? Sve, baš sve, i pobjede, i poraze, i putovanja, i utakmice na Podvornici... Naravno, najveći uspjeh, prvo mjesto u Trećoj ligi, nastupe u Kupu.


Ističe Ante kako je računajući i te kup utakmice, a gdje su prijateljske, upisao više od 500 nastupa za Neretvanac.


- A gdje su utakmice za mlađe uzraste – širi ruke 32-godišnji Mihaljević. Pokazuje prema klupskoj svlačionici.


- U njoj sam od svoje osme godine života. Tad sam došao u klub. Od tad se skidam u njoj, trening, utakmice. Na istom mjestu 24 pune godine. Samo što mi na osobnoj ne piše adresa stadiona – smije se Ante.


Pljesak se prolomio Podvornicom nakon što je Ante preuzeo nagradu iz ruku Mirka Stojić, dopredsjednika ‘Plave makinje‘. Da, nek se zna, karijeru nije zaključio. Čeka ga u nedjelju neretvanski El Clasico, stiže Neretva. Čeka ga 401. prvenstveni nastup...


Tekst: Dubrovački Vijesnik

Foto: Tonci Vlasic
6 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page