top of page

Navijači, svi na Podvornicu!


Bez obzira na forme ove dvije momčadi i bez obzira na budžete ekipa i stanja na tablici neretvanski El Clasico uvijek će u Županiji ali i šire biti naš najveći derbi jer shodno navijačkoj tradiciji sutra se igra utakmica polusezone na našoj Podvornici. Lijepo i toplo vrijeme je u najavi i očekuje se veliki broj nogometnih zaljubljenika i navijača oba kluba u utakmici sa početkom u 15:30h za koju neće biti TV prijenosa.


Nakon sigurne domaće pobjede protiv NK Urania rezultatom 2:0 u nedjeljnoj utakmici naša momčad čeka u jako dobrom raspoloženju današnji dvoboj. Trener Goran Proleta ima slatke brige oko sastavljanja momčadi jer nemamo problema sa žutim kartonima, a van stroja je mostarski dvojac Krešić i Bošnjak dok je Hubanić pod upitnikom radi udarca u mišić zbog kojega je propustio posljednji dvoboj. Zanimljivo će biti kome će i na golu dati šansu naš strateg ali činjenica je da imamo i tu širinu i koga god zapadne čast branjenja u današnjem dvoboju vjerujemo da neće biti greške. Force nam je čvrsta obrana koju bi sutra trebali predvoditi Deak i Šimunić, a upravo je naš kapetan najavio dvoboj:“ Vjerujte mi najdraža utakmica za nas jer znamo da će Podvornica biti dobro popunjena i da će atmosfera biti užarena ali kao i posljednjih godina vjerujemo u našu dobru igru i novu pobjedu nad rivalima. Oni su odlična ekipa ali mi ćemo dati sve od sebe za još jednu pobjedu. Kao kapetan pozivam navijače na veliku podršku našoj momčadi!“


Analizirajući gostujuću ekipu od samih pripremnih utakmica prije samoga početka nastavka 3.HNL jug zabilježili su u pripremnom dijelu jako dobre rezultate i najavili su kako idu po prvo mjesto i treću jedinstvenu ligu ali za sada su daleko od zacrtanoga cilja. Za Dalmatinski nogomet njihov obrambeni igrač Rodin najavio je susret:“ Nakon slabijeg ulaska u drugi dio sezone čeka nas iznimno zahtjevna zadaća u susjedskom derbiju. Možda igra u prethodnim susretima i nije bila tako slaba kako kazuju rezultati, ali i dalje smo u igri za mjesto koje nas vodi u viši rang. Još je puno bodova u igri. Nema odustajanja, valja nam skupiti glave, od prve minute odlučno krenuti u nadmetanje protiv domaćina koji će sigurno krenuti silovito. Nismo zaboravili igrati, imamo snage i kvalitete za pobjedu, koja bi nam donijela dodatno samopouzdanje i značila bi povratak u vrh ljestvice. Optimist sam i sportski se nadam najboljem.“.


Gostima će nedostajati naš bivši igrač Zovko te Miletić.


Utakmicu koja će početi u 15:30h će suditi Ante Soču, a pomoćnici će biti Lisica i Kuduz.



50 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page