top of page

NK Neretvanac Opuzen je prvak 3.HNL jug

Maske su pale – imamo novoga prvaka, a to je naša mlada momčad koja je pokazala svima da se može igrati sa mladima i talentiranima igračima uz dobro vodstvo na svim razinama u klubu. Uspjeh je još već iako znamo da smo skoro cijelu sezonu imali uvijek 7 do 8 mladih igrača ispod godina u prvih 11. Veliki zaostatak za Poločanima anulirali smo pokazavši karakter i slavivši u svim ključnim utakmicama koje su bile presudne za titulu. Ovaj povijesni uspjeh smo temeljili na odličnom skautingu, predanom rad i uz mnogo treninga, dokaz predanog rada na kraju je jedino mjerilo konačna ljestvica na kojoj smo završili na prvome mjestu.

Dupla titula kao da je kruna skorašnjih 90 godina kluba, a zadovoljstvo na licima svih u klubu ali i navijača najbolje nam govori da smo na dobrome putu. Nije sramota pustiti i koju suzu jer ovaj veliki uspjeh to i zaslužuje.

#NKNeretvanac vs #NKHVPosedarje 2:0 Lukić, Zonjić

Sastav: Perić(v), Taslak, Krešić, Džidić, Deak (C), Stojčević, Popić, Bubalo, Čepo, Alonzo Peart, Lukić-

Klupa: Družijanić (v), Kešina, Tutavac, Zonjić, Kvesić, Bubalo, Barišić.

Trener: Goran Proleta

Prije samoga susreta navijači Plavih uručili su Anti Mihaljeviću nagradu za najboljeg igrača u očima navijača (glasanje je bilo organizirano danima prije ovoga susreta). Za nagradu je dobio kipić u obliku vepra.

Jedna od najbitnijih utakmica u povijesti našega kluba počela je suzdržano i osjetila se velika nervoza ali trajala je sve do 28’ minute kada nakon dobre akcije naših Lukic efektno pogađa mrežu! U tome trenutku Podvornica je doslovno eruptirala.


Nakon gola stanje na terenu se ne mijenja ali nabolju šansu imaju gosti pred kraj poluvremena kada Peric fantasticno brani udarac iz slobodnjaka sa 20 metara.


Drugi dio imamo jako lijepu prigodu preko Alonza ali se istaknuo vratar gostiju. Nakon toga vratnica naših nakon kornera! Prelomila se utakmica u 58 minuti kada je titulu zapečatio odlični neven Zonjić u stilu Messia prošetao kroz obranu gostiju i zapečatio titulu prvak.


Kakva godina je iza nas, kakav uspjeh! Bravo bravo barvo!


Na kraju susreta veliko slavlje, jednostavno nezapamćena euforija na stadionu Podvornica sa mnoštvom izmiješanih emocija. Pa ljudi slavimo titulu, tko to može vjerovati! Nema tih riječi kojima se može opisati sve ovo nakon posljednjega sučevoga zvižduka.



Zahvaljujemo se našim sportski partnerima koji su se odazvali našem pozivu na današnju utakmicu i time pokazali koliko nas cijene. Hvala HNK Hajduk Split koji je stigao u Opuzen u jakoj delegaciji te su nam uručili zlatni dres Livaje. Veliko hvala i našim sportskim partnerima iz HNK Široki Brijeg koji su svojim dolaskom uveličali ovu proslavu dvostruke titule i pokazali koliko nas cijene na svim razinama. Obećavamo da se nećemo uspavati jer već prekosutra biti ćemo još bolji i kvalitetniji nogometni partner i bilo koji igrači koji nam dođu na posudbu brinuti ćemo se o njima kako bi se vratili u matični klub kao još bolji igrači ali i ljudi.

Svi nogometni djelatnici sa svih strana Lijepe Naše koji su nam bili gosti na današnjoj utakmici pokazali su svojim dolaskom kako je NK Neretvanac izuzetno cijenjen kao kolektiv u nogometnom svijetu, i čvrsto vjerujemo da ćemo tu ostati još dugih niz godina.

Hvala NKHV Posedarje na poštenoj i fer borbi sve do nekih sljedećih sportskih susreta.

I za kraj, što reći nego – svi pravac Pjaca, čeka nas duga i vesela noć.

Mi smo PRVACI!

#3HNL jug

215 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page