top of page

Odmorni Plavi na noge odličnoj Slogi

Updated: Oct 16, 2021

Vrlo zanimljiva utakmica je pred nema gdje se u nedjelju sučeljavaju dvije ekipe iz gornjega dijela trećeligaške ljestvice. Gledajući uvijek zanimljivu statistiku bodovna je na strani domaćina koji ima 5 bodova više od naše momčadi uz utakmicu više, a vidljivo je da su obje momčadi vrlo čvrste u obrani i ovo je ujedno sraz druge i treće obrambene momčadi cijeloga prvenstva, dok oba napada zabijaju u prosjeku više od jednoga gola po utakmici. Naša ekipa je samo uz HV Posedarje zabila zgoditak u svakoj utakmici prvenstva što je za našu mladu ekipu odličan statistički podatak.


Domaćin na krilima golgetera Marovića i Peze (po 6 zgoditaka) niže uspjehe i skuplja bodove i gledajući njihovu poziciju na ljestvici može se reći da su jedno od najugodniji iznenađenja prvenstva ali gledajući igrački sastav možemo slobodno reći da su očekivano visoko plasirani. Posljednje kolo su se malo mučili protiv NK Uranie ali u drugom dijelu su se raspucali i visoko slavili (3:0). Na domaćem terenu imaju skoro pa savršen skor gdje je u 4 domaće utakmice samo NK Jadran uspio izvući neporažen. Posljednja visoka pobjeda bila je nad NK Junak Sinj gdje su već u prvome dijelu čak 4 puta pogađali mrežu nemoćnih Sinjana.

Za Dalmatinski nogomet najbolji strijelac NK Sloge Marović ovako je prognozirao i najavio utakmicu: „U derbiju kola igramo protiv aktualnih prvaka, mlade i talentirane momčadi koja po meni igra najljepši nogomet u ligi. Neretvanac je i ove sezone jedan od glavnih kandidata za naslov. Igramo doma, respektiramo svakoga, al ne bojimo se nikoga. Fenomenalno radimo, u odličnoj smo formi i imamo fantastičnu atmosferu. Vjerujem u pobjedu i nastavak čudesnog niza.“


Naša momčad nakon ne odigrane utakmice sa HV Posedarje zbog vremenskih neprilika ulazi u jedan zahtjevan ritam gdje idemo prvo u goste NK Slogi pa dočekujemo u srijedu na Podvornici HV Posedarje pa u nedjelju ponovno kod kuće imamo još jednu utakmicu gdje nam stiže NK Vodice.


Bez obzira na pregršt utakmica naša mladost jedva čeka svaku sljedeću i uz širok kadar koji imamo mislimo da možemo jako puno napraviti. Utakmicu protiv Sloge najavio je Ante Mihaljević:“ Nezgodna ekipa sa puno kvalitetnih igrača ali idemo se nadigravati i pokušati dati gol više. Moramo ispunjavati sve trenerove zamisli i dati 110% od sebe i boriti se za svaku loptu jer jedino tako možemo doći do pozitivnoga rezultata. U napadačkome dijelu iskoristiti i one polu-šanse koje nam se ukažu. Bude li tako biti će dobro i ne smije nam se dogoditi Split, a vjerujemo da smo iz te utakmice izvukli pouke.“.


U susret ulazimo bez Mire Krešića (ozljeda), Tvrtka Buljana (bolestan), a upitan je kapetan Dino Deak.


Susret će početi u 15:00h!




17 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page