top of page

Plava Makinja do trijumfa u preokretu drugog poluvremena!

Kakva utakmica naših danas na Podvornici – ispalo je kao simbolično jer gol za pobjedu je pao u petoj minuti sudačke nadoknade, a naša igra je danas bila za +5!

Dubrovački GOŠK je ušao u ovu utakmicu kao favorit jer su neporaženi bili preko 300 dana ali sve do danas dok nisu naletjeli na borbene igrače trenera Prolete koji su pokazali karakter i velik borbenost do posljednje minute i trud se isplato jer slavimo novu pobjedu.

Sami početak utakmice dao je naslutiti kako će ovo biti jedna tvrda utakmica jer tako to i obično biva u županijskom derbiju. Par prilika iz prekida na obje strane i baš iz jednoga takvoga sa desne strane odličnu loptu je ubacio gostujući igrač Toni Žile u 19.minuti i gosti vode 1:0.

Nakon gola stanje na terenu se bitno promijenilo jer smo vrlo često prijetili gostujućem vrataru Kristiću dok se GOŠK bazirao na brze kontre preko Caputa i Cicelja ali Taslak i Deak su se danas vrlo lako „obračunavali“ s gostujućim napadačima.

Nakon odmora pritisnuli smo goste na njihov dio terena i stvorili jako puno šansi ali lopta nikako nije htjela u gol. Prijetio je Mihaljević, mladi Kordić pa danas odlični Marušić dva puta i Lukić ali mreža je i dalje mirovala.

Kapetan Deak se preselio u napad što je stvaralo velike probleme obrani GOŠKA-a, a ključni detalj se dogodio u 85.minuti kada nakon igranja rukom gostujućeg obrambenog igrača dobivamo šansu iz slobodnog udarca sa 18 metara. Mihaljević je preuzeo odgovornost i silovitim udarcem para mrežu Kristića za 1:1. Nakon postignutoga gola euforija na tribinama i na terenu!

Koliko smo bili dominantni otkriva činjenica da smo i kod rezultata 1:1 ostavili Deaka u napadu jer su se gosti „nudili“ za drugi gol. To je osjetio i trener Proleta koji u 90.+3 gura u vatru Marina Jelavića kojega u 95.minuti dijagonalom savršeno pronalazi Mihaljević, a naš Jela – strijela poput Gereta Balea prolazi desnom stranom i upošljava neumornog Lukića na povratnoj lopti za 2:1. Kakva akcija, kakav delirij na Podvornici gdje su se u tom trenutku na terenu našli u zagrljaju naši igrači, sakupljači lopti ali i pokoji navijač.

Bravo, bravo, bravo! Veliki pljesak se tribina za kraj. Bilo je lijepo danas biti na tribinama Podvornice, i nadamo se da ćemo već u srijedu pružiti dobru partiju kada gostujemo u Vodicama.

Čestitke i gostujućim igračima na borbi ali i na dobrim rezultatima u zadnje vrijeme. Sretno i u nastavku kup natjecanja!

9 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page