top of page

Plava Makinja suvereno preko RNK Splita!

Prava muška utakmica danas na Podvornici gdje je naša momčad u svim segmentima nadigrala vrlo dobre goste iz Splita.

#NKNeretvanac : #RNKSplit 2:1 6min B.Jelavić, 55. Marušić /71.min Kapetanović

Sastav: Sušac, Brekalo, Džida, Proleta, Žulj, Jelavić 📷️,Stanić, Mihaljević(C), Prskalo, Marušić, Vukoja.📷

Klupa: Butigan, M.Jelavić, Kvesić, Banović, Sršen, Marić, Popić📷

Sam uvod pred utakmicu je bilo darivanje našega Babe koji je prvi puta došao u dresu nekoga drugoga kluba na Podvornicu – pljesak navijača i prigodan dar od strane Uprave Neretvanca je uručio predstavnik kluba Suton.

Nadahnut početak naših od samoga starta i obrana gostiju je izdržala samo 6 minuta kada Bruno Jelavić postiže pogodak za vodstvo Plave Makinje 1:0 Bolji početak nismo mogli zamisliti ali ujedno smo skinuli teret sa leđa jer nam je ova utakmica bila od velike važnosti.

U prvome djelu još smo imali i vratnicu preko Vukoje, šteta ali zadovoljni smo otišli na poluvrijeme uz pljesak Podvornice.

Drugi dio u početnom dijelu utakmice uloge su ostale iste, dobra igra naših gdje su splitovci izdržali 10 minuta u nastavku kada je rezultat na 2:0 povisio brzonogi Marušić na asistenciju Mihaljevića.

Nakon poduplanoga vodstva Prskalo je u šansi kada vara sve igrače i golmana ali pogađa vratnicu, već drugu danas.

Split smanjuje preko Kapetanovića na 2:1 tu se igra rasplamsala! Vukoja nakon par minuta pogodio još jednu vratnicu golmana gostiju – treća vratnica Plavih.  Split je preuzeo inicijativu na terenu i do kraja utakmice vrko dobro prijetio u par navrata ali granitna obrana naše ekipe izdržala je sve i zasluženo smo slavili.

Odlično posložena igra od strane naših trenera i pobjeda kojom smo napravili VELIKI korak prema sredini ljestvice. Bravo!!

Iako smo igrali bez našega prvoga strijelca Bubala i kapetana Deaka i Čolaka našoj ekipi moramo skinuti kapu za dobru izvedbu i nema ljepše pozivnice od ove pobjede za srijedu za još jedan El Clasico ali ovoga puta na našoj Podvornici kada dočekujemo NK Neretva Metković u kup utakmici.

Čestitke i igračima RNK Split na fer igri do nekih sljedećih sportski susreta.

9 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page