top of page

Plavi izgubili derbi ali već se okrenuli NK Zmaju koji stiže u srijedu

U velikom derbiju koji se danas odigrao u Pločama trener Proleta počeo je utakmicu sa čak devet igrača ispod godina i rijetkost je da tako mlade momčadi vode borbu za titulu ali mi se i dalje borimo sve do posljednjeg zvižduka u ovoj natjecateljskoj godini. Nade ima, jedan poraz nas neće sputati sa našega puta gdje smo se već godinama opredijelili za razvijanje mladih igrača poput mnogih danas u prvome sastavu kojima je ovo bila možda i najveća utakmica u karijeri. Bravo za naše igrače – ponosni smo na vas i na cijelu ovu sezonu koja je polako za nama. Uskoro igramo i finale kupa Županije za finale koje ako osvojimo ući ćemo u anale kako je jedna ovako mlada ekipa digla pehar Županijskoga kupa – zato još jednom kažemo bravo momci!


#NKJadranLP vs #NKNeretvanac (1:0) 1:0 2.min Kalfić


Sastav: Perić, Deak, Krešić, Bubalo, Stojčević (od 65′ Zonjić, od 90′ Tutavac), Taslak, Popić (od 46′ Mihaljević), Čepo, Džidić, Lukić, Bačić.


Klupa:Druzijanic (v), Mihaljević, Zonjic, Alonzo Peart, Kesina, Jelavic, Tutavac.


Sama utakmica kako smo i najavljivali da će Jadranaši krenuti vrlo čvrsto i pokušati što prije postići zgoditak i to se upravo dogodilo nakon jedne izgubljene lopte u veznoj liniji domaćini su se vrelo brzo transformirali u naš peterac i od jednoga odbijanca poentirao je Kalfić. Nakon toga još jedna šansa domaćih ali ostalo je 1:0. Nismo preživjeli prvih 15 minuta kakav je bio naš plan na početku jer stvarno šteta jer pravih šansi nije više bilo. Domaćin je pokušavao iz prekida i auta (dugim bacanjima unutar naših 16m) ali nisu značajnije ugrozili mladoga vratara Perića. Pokretač svih akcija Jadrana bio je Paponja, a trkom se istaknuo Kalfić. Do kraja poluvremena domaćin s loptom u nogama ali bez prilika.


Drugi dio ulazak Mihaljevića donosi sigurnost u veznoj liniji te nakon prodora Čepe imamo dobru priliku iz slobodnoga udarca sa nekih 23-24 metra ali samo u živi zid. Nismo loše otvorili drugi dio ali nedostajalo je konkretnosti u kreaciji napada i završnica. Iako smo u drugome dijelu spustili loptu i igrali od noge do noge kao što igramo cijelu sezonu nismo stvorili mat situaciju pred golom Čaglja. Iskusan domaćin „krao“ je lukavo vrijeme zadnjih 10 ak minuta i na kraju slavio pobjedu.


Šteta ali čestitamo domaćinu na pobjedi, a mi se okrećemo srijedi kada dočekujemo NK Zmaj Makarska na Podvornici.


Sportski direktor Plavih izjavio je nakon utakmice:“ Bez obzira na rezultat izuzetno smo ponosni na ovu sezonu i na ove momke. Najmlađa smo momčad lige biti ćemo do zadnjega kola u borbi za prvu poziciju, a imamo još i finale kup natjecanja Županije. Danas je bilo malo grča sa naše strane i sve je to očekivano jer to je mladost i malo neiskustva ali nema „zime“ za ovu ekipu jer imamo karakterne momke što su ove sezone to i svima dokazali.“


Još jednom hvala navijačima na velikoj podršci danima prije utakmice kao i za odanost za cijelu ovu sezonu. Vjerujemo da ćemo se već u srijedu vratiti na pobjednički kolosijek.




38 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page