top of page

Polovičan tjedan iza Plave Makinje


Naša momčad završila je ovaj tjedan sa jednom pobjedom (NK Vodice 2:1) i jučerašnjim porazom od NK Hrvaca ali i taj susret je vrlo lako mogao otići na našu stranu da smo bili precizniji u prvome dijelu, a na kraju svega tri boda za goste iz Hrvaca koji upisuju 4. pobjedu za redom u 3. HNL jug.


Strijelci: 0:1 Kelez (38′), 0:2 Škarić (82′), 1:2 Tutavac (90’+4-11m)

NERETVANAC: Katić, Lasić, Šimunić, Hubanić (od 86′ Marić), Dumančić (od 56′ Mustapić), Kpan (od 58′ Bagavac), Taslak, Čuljak, Barišić, Tutavac, Miličević

Trener: Goran Proleta

HRVACE: Vugdelija, Ljubić, Klepo, Omerović (od 89′ Hrgović), Kelez, Plavša, Udovičić, Matanović, Ribičić, Škarić, Katić (od 51′ Bakić)

Bez svakoga se može i mora ali uvijek je puno teže jer smo u susret ušli bez kartoniranoga Sesara te bez ozlIjeđenih Bošnjaka,Krešića, Domgjonaja te načetim Kpanom što se danas moglo i vidjeti na terenu iako je htio nije mogao izdržati do kraja.

Na krilima pobjede u gostima nad NK Vodicama krenuli smo jako dobro u susret. Treba napomenuti da je već u jednom od prvih napada naš kapetan Taslak iz jednoga bezazlenoga faula dobio prvu javnu opomenu što će se kasnije pokazati i ključnim za ovaj dvoboj. Prvu veliku šansu smo propustili 20.minuti kada je Tutavac odlično ubacio u 16m gostiju nakon prodora po lijevoj strani i na kraju Kpan šutira ali nije bio dovoljno čvrst u udarcu… iz istoga napada na drugoj strani iz gosti pucaju ali se istaknuo atraktivno naš vratar Katic!

Današnja naša vezna linija je bila jako mlada u kojoj su nositelji igre bili mladi Tutavac (2003.) te Barišić (2005.) i gdje smo imali jako dobru energiju i protok lopte i stvaramo novu priliku nakon brzo izvedenoga slobodnoga udarca na centru kada Barišić iz volej udarca pokušava pronaći Čuljka ali vratar Vugdelija u posljednji trenutak lovi loptu ispred našega napadača.

Samo par minuta kasnije Dumančić se namješta na udarac sa 30 metara ali Vugdelija ponovno na mjestu. Odličan je bio vratar gostiju danas i glavni je „krivac“ zašto nismo prvi poveli.

Iako smo imali dobro prvo poluvrijeme jedna dječje izgubljena lopta, nedovoljno dobro zagrađena na našoj desnoj strani napada koju gosti presijecaju te iz brze tranzicije iz jako lijepe akcije stižu do vodstva 1:0, rekli bi na iskustvo. Nakon gola naši do kraja poluvremena nisu uspjeli povezati redove te ozbiljnije ugroziti gol gostiju.

Kako smo otvorili prvi dio tako otvaramo i drugih, pritisnuli smo goste u 16m te izveli par kornera ali nije bilo raspoloženoga strijelca. Pokušao je trener Proleta sa izmjenama gdje su ušli Mihaljević te Mustapić donijeti još više živosti u naš napad ali i vrlo dobri Kpan je morao prijevremena van terena zbog ozljede, a u igru je ušao Bagavac.

Ključan detalj utakmice se dogodio 74.minuti kada smo bili u napadu te smo tražili faul nad našim igračem, sudac pušta igru i lopta stiže do gostujućega napadača koji u duelu sa Taslakom pada što sudac okarakterizira sa drugim žutim kartonom za našega napadača.

Iako sa igračem manje imamo odličnu priliku preko Bagavca koji se našao 1 na 1 sa Vugdelijom ali prvo ima današnjeg susreta gostujuću vratar paradom brani siloviti udarac. Iz kornera za naše ponovno ništa ali na drugoj strani par minuta poslije gosti iz jednoga kontranapada stižu do velikih 2:0.

Malo je vremena do kraja ostalo i prilika nam se ukazala u 88.minuti kada po nama sudac (pre)strogo donosi odluku i pokazuje na penal za našu momčad vjerojatno kompenzirajući karton Taslaku. Odgovornost preuzima Barišić koji puca preko gola.

Nonšalantnost gostujuće obrane dovodi do novoga ovoga puta opravdano dosuđenoga penala kojega mladi Tutavac pretvara u konačnih 1:2.

Na kraju veliko veselje iskusnih gostiju koji su znali proslaviti pobjedu.

Naša momčad sljedeće kolo putuje na noge NK Zagori Unešić. Do kraja prvenstva ostalo je još 5 susreta.




21 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page