top of page

Proleta. „Hajdukovci su dojma kako smo jači nego prošle sezone!‘“


Naš trener Goran Proleta dao je intervju pred kup utakmicu u Ždralovima ali i osvrt na sadašnji kadar i pripremne utakmice.Nova sezona u južnoj skupini Treće hrvatske lige počinje u drugu subotu, 28. kolovoza, a tri dana prije, u srijedu, 25. kolovoza, igraju se susreti pretkola Hrvatskog kupa. Neretvanac je uspjehom u Županijskom kupu i zborio plasman u daljnje natjecanje, i evo ga, na korak do 32 najbolja u borbi za Rabuzinovo sunce.


G.P.: „ Ne treba isticati kako bi bilo lijepo igrati u šesnaestini finala, te dočekati nekog od prvoligaša“ – na prvu će Goran Proleta, trener Neretvanca, koji je prošle sezone osvojio duplu krunu, najbolji u južnoj skupini Treće hrvatske lige, najbolji u Županijskom kupu, a čeka ga prvak sjeverne skupine Treće hrvatske lige.

G.P.: „Mladost je dosta dobra momčad. Dosta je promjena u njenom sastavu. Još ne znamo točno gdje ćemo igrati jer su u tijeku radovi na njihovom igralištu. Stalo nam je puno do te utakmice. Učinit ćemo sva kako bi prošli dalje“ – naglašava trener Neretvanca.

G.P. „Bili smo mlada momčad. U novoj sezoni smo još mlađi. Igrali smo sad protiv Posušja. Izgubili sa 4:3. Gledali su nas iz Hajduka, iz omladinskog pogona splitskog kluba. Oni su dojma kako smo jači nego prošle sezone, ne bih se složio kako je tako u ovom trenutku. Nismo uigrani. Želja je, naravno, biti bolji. Međutim, kažem, čeka nas još dosta, dosta posla.“

Dosta je imena u rubrici dolasci, a nije prazna ni rubrika odlasci. Redom, stigao je Nikola Čepo (vezni) iz GOŠK Dubrovnika 1919., zatim Moris Valinčić (desni bočni) iz zagrebačkog Dinama, zatim iz Zrinjskog Patrik Bošnjak (lijevi bočni) i Nikša Šimić (napadač, krilo), najviše igrača je došlo iz Širokog: Ivan Mustapić (desni bočni), Stipe Tokić (vezni), Teo Herceg (lijevi bočni) i Kristijan Sesar (krilo, vezni), trojica iz splitskog Hajduka: Tvrtko Buljan (stoper), Woo-Min Seo (krilo) i Domagoj Topić (krilo), plus Marko Čuljak (napadač) iz Ljubuškog, te vratar Antonio Katić, a otišli su Ivan Perić (Hajduk), Danijel Lukić (Široki), Luka Bubalo (Neretva), Alonzo Oneil Peart (Kazahstan) i Pero Džidić (Sesvete).

G.P. :“Nažalost, Miro Krešić nam se ozljedio, te na njega ne može računati u pripremama za novu sezonu“ – dodao je Proleta.

Neretvanac novo prvenstvo počinje 28. kolovoza kod Uskoka, međutim, sad su na Podvornici okrenuti isključivo pretkolu Kupa Hrvatske i gostovanju na sjeveru Hrvatske, idu put Bjelovara, čeka ih Mladost Ždralovi.

Još smo mlađi!


Dvije činjenice su posebno istaknute na kraju prošle sezone: Neretvanac je prvi put na prvo mjesto izbio tek na kraju, popeo se na tron nakon što je dobio utakmicu zadnjeg, 34. kola, kod kuće 2:0 protiv Hrvatskog viteza. U tih posljednjih 90 minuta sezone trebao mu je bod da s vrha skine Jadran Luka Ploče, sastav koji je na vrhu proveo više od trideset kola, točnije, koji samo jedno kolo od prethodnih trideset i tri nije držao barjak u ruci. Zatim, Neretvanac je bio najmlađa momčad prvenstva, koja je u zadnjih 90 minuta sezone imala u startnih jedanaest dvojicu igrača rođenih 2002. godine, pet igrača rođenih 2001., te dvojicu rođenih 2000. godine, zatim koja je na klupi imala još jednog igrača rođenog 2001. godine, dvojicu igrača rođenih 2003., te dvojicu igrača rođenih 2005. godine!

G.P.:“Neka se zna kako još mlađi dočekujemo novu sezonu. Još mlađi“ - naglasio je Proleta.

Želimo u Jedinstvenu Treću ligu


„U srijedu nam je na treningu bio gradonačelnik Ivan Mataga. Čestitao nam na uspjehu prošle sezone, duploj kruni, te poželio uspješnu i novu sezonu u koju, iako s još mlađim sastavom nego prošle sezone, ulazimo sa željom izboriti jedno od prva dva mjesta, koja vode u jedinstvenu Treću hrvatsku ligu. Znamo kako u ovom trenutku ne ispunjamo sve uvjete za igranje u njoj, ali vjerujem kako će Uprava kluba uz pomoć Grada uspjeti u tome tijekom ove sezone.“ - poželio je trener Neretvanca.


Tekst: D.V.

Foto:T.Vlašić24 views0 comments

Comments


bottom of page