top of page

Prva virtualna titula za Plavu Makinju

U ova teška vremena imali smo priliku pratiti odlično organizirano virtualno natjecanja svih dalmatinskih klubova(sustav natjecanja - kup na ispadanje) gdje se na stranici 3.HNL jug vodila zanimljiva borba.

Borbeno je bilo od prvoga kola koji nam je donio gostujuću utakmicu sa neugodnim Primorcem S. ali jedna naša brza kontra i slavlje je moglo početi. Za neke iznenađujući rezultat ali za nas koji smo vjerovali ipak ne.

Drugo kolo - i opet teško gostovanje  Ivanbegovini kod Kamena ali odlično posložena taktika trenera Prolete i golovima Prskala i Borna Proleta slavimo pobjedu. Naš kapetan Ante Mihaljević promašio sa 11 metara ali nećemo mu zamjeriti.

U 1/4 finalu NK Jadran Luka Ploče nije imao sreće u ždrijebu i lako pada na Podvornici golovima D.Deaka, Čolaka i Tutavca, Banović x2, D.Marušić x2, a prelijepi gol sa preko 30m iz slobodnog udarca pogađa Džidic. Jednosmjerna utakmica sa mnoštvom atraktivnih poteza. Napomenimo da je i Ante Mihaljevic Šukan promašio udarac sa bijele točke.

U polufinalu očekivano tvrda utakmica protiv NK Zadar ali u ruletu kaznenih udaraca Butigan (Susac 3.zuti) brani 3 udarca sa “kreča” i Plava Makinja je u finalu. Za Plavu Makinju promašio samo Ante Mihaljevic Šukan .

Finale se igralo na našem terenu u brazilskoj atmosferi gdje je bilo jako puno i gostujućih navijača. Krenulo je darivanjem gdje je naš predstavnik kluba g.Suton poklonio dres sa brojem 1 predstavnicima gostujuće momčadi što simbolizira krajnji plasman NK Croatia Zmijavci u ll ligi – puno uspjeha među prvoligašima!

Odlično su gosti otvorili susret i inicijativu pretvorili u visoko vodstvo od 71% gdje je briljirao Mijo Šabić ali kazna za Zmijavčane stiže u drugom dijelu kada trener Goran Proleta radi dvije izmjene što se pokazalo kao pun pogodak. Preokret na krilima navijača i golovima Ivan Bubalo (x2) i nezaustavljivog Borne Prolete dižemo pehar.

Uprava kluba se zahvaljuje svim navijačima i simpatizerima koji su glasali za nas u ekipu od Hrvatske, BiH, Slovenije, Njemačke pa sve do Afričkih zemalja.


7 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page