top of page

Trupe trenere Prolete pobjednički kroz Unešić!

Plavi su danas u sklopu 15.kola 3.hnl jug gostovali u Unešiću kod NK Zagore koja je jedan od favorita za prvo mjesto i pružili još jednu odličnu nogometnu predstavu u kojoj su nadigrali domaćina u svim segmentima nogometne igre. Iako možda najmlađa momčad cjelokupne lige od prve minute smo nametnuli svoj prepoznatljivi stil igre i zagospodarili terenom.

Sasatav: Šutalo (v), Čolak, Džidić. Deak ( c), Stojčević, Herceg, Kotetski, Popić, Mihaljević, Marušić, Lukić.

Klupa: Dropuljić(v), Tutavac, Moro, Alves, Taslak, Krešić, Jelavić.

Lijep i sunčan dan na Borovištu kao da je nagovijestio nešto pozitivno pred ovu utakmicu. Od prve minute odlično postavljena momčad trenera Prolete zagospodarila je terenom i počeli redati šanse. Mreže su mirovale sve do 19.minute kada puca Lukić i njegov šut brani Duka ali na loptu natrčava Mihaljevići zabija gol koji je poništen zbog zaleđa. Nedugo zatim dolazimo do vodstva nakon što smo povukli jednu polukontru i  kombinirali na desnoj strani – a mrežu para Lukić.

Nastavili smo u istom ritmu, šanse smo redali ali nije bilo zgoditka mada smo ih mogli zabiti. Najbolju šansu nervozni domaćin je imao u 41.minuti kada šut glavom prolazi malo pored vratnice Šutala.

Drugi dio se očekivao žestoki napad domaćina od prve minute ali odlični i sigurni Šutalo sve duge lopte je hvatao bez problema i ulijevao veliku dozu sigurnosti u našu obranu koja je bila – prefektna. Herceg i Čolak su neutralizirali najboljeg igrača domaćina Gabrića, dok su Deak i Džidić bili neprelazni danas.

Drugi gol smo postigli nakon desetak minuta drugoga dijela kada je naša desna strana jako dugo kombinirala. Kratkim pasovima smo izludili domaće braniče i Marušić odlično prolazi i dodaje Lukiću koji se malo zapetljao ali sve to prati naš prvi strijelac koji pogađa malu mrežu golmana Duke za veliko vodstvo 2:0 na Borovištu za Plave. Zapravo kada se bolje pogleda snimka to je bila uigrana akcija naših napadača.

Domaćin u posljednjih 30 minuta nešto pokušava i to se uglavnom svelo na duge lopte i centaršuteve što smo bez problema i sa puno mirnoće rješavali. Naša obrana skupa sa veznim redom je svaku loptu iznosila bez napucavanja – lijepo za oko i danas vrlo efektno za suparnička vrata.

Utakmicu smo mirno privodili kraju kada se u 70.minuti dogodio nes(p)retan detalj, naime jednu odličnu dugu loptu prima Mihaljević koji odmah pokušava lobovati Duku ali dok je šutirao sudac svira zaleđe i sudac daje žuti radi udaranja lopte nakon zvižudka (*snimka u komentaru govori drukčije) i naš Ante ulazi u raspravu sa sucem koji mu daje drugi žuti karton radi prigovora…

Iako sa igračem manje na terenu nije se osjetila neka dominacija domaćina zahvaljujući velikoj trci i odličnoj spremi naše ekipe. Dapače, naš napadač Marušić čim bi dobio loptu od vezne linije bio je prava napast za domaće obrambene redove. Imao je odličnu pomoć u Lukić s kojim se nadopunjavao i prijetio vratima Duke.

Domaćin dolazi do smanjenja rezultata na 1:2 golom Ćalete nakon gužve unutar 16.metara ali do kraja utakmice nisu mogli više ugroziti sigurnog Šutala.

Čestitamo našim veprovima na još jednoj pobjedi, svaka čast! Ponosni smo!

Bravi i za naše trenere Proletu, Tošića, Vučkovića i Terkeš.

Ovom pobjedom na tablici smo sada na diobi 4. pozicije, a za prvim NK Jadranom zaostajemo 7 bodova uz utakmicu manje.

Danas smo igrali bez Nevena Zonjića zbog žutih kartona, i već dugo ozljeđenoga Bubala.

Sljedeće kolo igramo u „gostima“ jer nam je Podvornica suspendirana na jednu domaću utakmicu., naknadno ćemo odlučiti gdje ćemo biti domaćini. Protivnik nam je Primorac koji igra dobru polusezonu i koji je danas igrao na domaćem terenu 0:0 sa NK Uraniom.

4 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page