top of page

U odličnoj utakmici na Podvornici Plavi se ispromašivali i podijelili bodove sa gostima iz Makarske!

Kakva utakmica danas na našem terenu! Puna preokreta, lijepih golova obje momčadi, dvije stative Plavih i prečka te gol u sučevoj nadoknadi za prvi remi nakon 11 utakmica u nizu bez neriješenoga rezultata. Utakmica koja je pokazala raskoš nogometnoga talenta 3.HNL jug. Bravo za obje momčadi!


Poslije utakmice oba trenera bila su jako zadovoljna što se tiče same utakmice i izvedbe svojih mladića ali nešto nezadovoljniji što se tiče rezultata bi je naš strateg Goran Proleta:“ Nemam niti jednu zamjerku mojim igračima za današnju predstavu koja je bila više nego dobra. Istina, nedostajala nam je realizacija i ona sportska doza sreće jer smo imali puno promašenih zicera ali i dvije stative. Ali ponavljam, nema mjesta nezadovoljstvu i na nama je samo da nastavimo igrati „našu“ igru i na dobrom smo putu. Sljedeće postaja je Metković gdje očekujem dobar i odgovoran pristup i povoljan rezultat.“.


Trener gostiju Darko Vlatković: „Odlična utakmica na Podvornici. Čestitam igračima objema ekipama na prikazanom nogometu. Iako je rezultat pokazatelj realnog stanja na terenu, ostaje žal za, u zadnjim sekundama utakmice, propuštena tri boda. Na kraju sam sigurno zadovoljniji bodom od mog dragog kolege Gorana Prolete, kojem još jednom čestitam na prikazanoj igri njegovih "Plavih". Još jednom apostrofiram - danas izvrstan Neretvanac i izvrstan Zmaj. Naravno, hvala domaćinu na prekrasnom gostoprimstvu.“ – izjavio je trener gostiju.


#NKNeretvanac vs #HRNKZmaj (1:0) 2:2 27 Bubalo, 90+5 Deak/ 58 D. Rašić, 63. Kovačić

Sastav: Peric (v), Taslak, Bubalo, Deak (C), Krešić, Stojcevic, Čepo, Mihaljević, Popić, Bačić (69. Alonzo Peart), Lukić

Klupa: Druzijanic (v), Alonzo Peart, Zonjić, Jelavic, Barisic, Bubalo, Tutavac


Trener: Goran Proleta


Prvi dio bolje otvaraju gosti koji imaju vrlo dobre šanse u 5. I 8.minuti susreta ali iskazao se naš mladi vratar Perić. Već same početne minute pokazale su da nas čeka jedna međusobno otvorena utakmica i gol je „visio“ u zraku. Prijetili smo preko Popića koji oldično puca u 15.minuti, a li još ljepše brani golman gostiju Brkulj. Nakon toga pokušao je danas vrlo dobri Bačić ali Brkulj skreće u korner. Vrlo sadržajno prvo poluvrijeme nastavili smo akcijom Popić – Bačić – Lukić ali ponovno se istaknuo vratar gostiju. Igrala se 27.minuta kada stižemo u vodstvo golom Luke Bubala, a asistenciju pišemo mladome Čepi. Do kraja poluvremena tuče Popić iz slobodnoga udarca sa nekih 18-19 metara ali fantastično brani golman gostiju. Odlično poluvrijeme završava 1:0 za Plave.


Drugi dio bolje otvaraju gosti koji imaju zicer u 47.minuti ali bez promjene rezultata. Otvorena igra i samo se čekalo na pogodak na jednoj strani i on se nažalost dogodio u 58.minuti kada gosti izjednačavaju preko D.Rašića i to im daje krila jer već u 63.minuti preko Kovačića vode 2:1! Jako lijep gol iz volej udarca, svaka čast. Plavi su nakon drugoga gola krenuli sa totalnom ofenzivom na gol Makarana, a situacija iz 70.minute kada je gostujući igrač Kovačić dobio drugi žuti karton dao je još veću dozu energije u igri Plavi te nošeni publikom stisnuli goste u svojih 16 metara.


Prilike su se redale Popić stativa, Bubalo tik uz vratnicu, Deak kraj gola, Popić ponovno u okvir gola, fantastična prilika Lukića koji je ostao sam sa 5 metara ali promašuje i rezultat se nije mijenjao sve do 95.minute kada je napravljen jedanaesterac na Taslaku, a kapetan Deak postavio konačan rezultat.


Pljesak za obje ekipe, pljesak za nogomet koji smo danas gledali! Nije bilo loše karike danas na Podvornici u oba tabora. Čestitke gostima na fer igri do nekih sljedećih sportskih susreta.

Naša momčad nema puno vremena za odmor jer nas već u subotu u Metkoviću čeka još jedan El Clasico!





43 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page