top of page

U raspucanom drugom dijelu slavili Crveni



U sklopu 25. kola 3. HNL jug danas smo na Podvornici dočekali RNK Split gdje smo nakon prvoga dijela i vodstva lijepim golom Mihaljevića uz burno drugo poluvrijeme na kraju izgubili od RNK Split, a bilo je svega crvenih kartona, obranjenog udaraca sa bijele točke, nezadovoljstva odlukama sudačkoj trojca i gostujući preokret za tri boda. Utakmica odlična za gledatelja ali konačan rezultat za navijače Plave Makinje ovoga puta nije bio dobar, a moglo je biti drugačije da je bilo samo malo više mirnoće u napadačkom dijelu.


#NKNeretvanac vs #RNKSplit (1:0) 2:3 Mihaljević, Lasić


Sastav: Katic (v), Lasic, Ravlija, Mihaljević, Mustapic, Dumančić (58’ Tutavac), Barisic, Taslak, Kpan, Bagavac, Sesar.


Klupa: Druzijanic (v), Domgjonaj, Čuljak, Tutavac, Milicevic, Brajković, Grljusic



Plavi u prošaranom sastavu bez rezultatskog pritiska sa početnikom u prvih 11 Barišićem koji je još uvijek kadet i sa mislima za tri boda krenuli su odlučno u dvoboj. Nekih posebnih šansi nije bilo sve do sredine prvoga dijela kada upravo Barišić idealno upošljava Mihaljevića koji odličnom udarcem glavom „vara“ vratara gostiju za vodstvo naše momčadi. Pokušavali su Crveni kombinirati ali obrana naše momčadi u prvome dijelu nije se dala iznenaditi.


Trener Proleta drugi dio kreće sa drugim napadačem Čuljkom umjesto Bagavcem kako bi nastavili raditi presing na zadnju liniju gostiju ali nakon jednoga prekida, aut sa naše lijeve strane, gosti stižu do poravnanja. Lopta spuštena na naših 4/5 metara nismo na vrijeme reagirali i to je 1:1 na semaforu. Strijelac Andrić, a igrala se 49.minuta.


Samo 5 minuta kasnije lijepim volej udarcem stižemo u novo vodstvo preko Lasića, nakon još jednoga prekida lopta je stigla do mladoga Mate koji efektno pogađa na veselje navijača.


Međutim vodstvo je trajalo samo 2 minute jer Andrić vraća stvarni na početak ovoga uzbudljivoga dvoboja.


Igrala se 77.minuta kada je danas neuvjerljivi sudac Čulina na iznenađenje naših igrača pokazao na bijelu točku. Dugo se naša kompletna momčad bunila na tu odluku ali nije bilo promjene…., a da „pravda“ bude zadovoljena pobrinuo se naš vratar Katić koji odlično brani udarac i daje vjetar u leđa našoj ekipi.


Nakon par minuta Kpan odlično bježi veznoj liniji gostiju i na kraju ga ruši Babić koji je imao žuti karton i opravdano napušta teren. Nakon prekida „mrtva“ šansa za naše gdje je lopta šetala po gol liniji ali nitko nije bio dovoljno spretan da je pospremi za novo vodstvo.


Split se brani i iz jedne nasumice izbijene lopte stižu do tri boda kada je pogodio Luetić.


Na kraju ipak poraz naše ekipe koja u nastavku prvenstva nikako da poveže par dobrih rezultata. Mlada smo momčad nastaviti ćemo vrijedno trenirati i vjerujemo da će rezultat doći.




8 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page