top of page

Zadar uvjerljiv protiv Plave Makinje

Naša momčad nije iskoristila svoje šanse uz dvije pogođene grede i vratnice i uz raspoloženoga domaćina nažalost nismo uspjeli odigrati dobru utakmicu i domaćin nosi bodove.


#HNKZadar#NKNeretvanac 5:1 (4:0)


Igralište Stanovi. Gledatelja 200. Sudac: Mirko Odrljin (Čaporice). Strijelci: Banović u 4., Jurić u 16., Viduka u 35., Bačić u 74. i Jordan u 90.minuti iz jedanaesterca za Zadar, a Popić u 89. minuti za Neretvanac.


#HNKZADAR: Stojanov(v), Burčul (od 77. Pranić), Djeveljekaj, Jerbić, Iveljić – Muić, Banović (od 85. Rončević) Jurić, Ćurjurić (od 85. Labus) – Viduka (od 65. Bačić), Jordan. Trener: Želimir Terkeš.


#NKNERETVANAC: Bačić (v),Krešić, Deak ©, Šuman (od 87. Ismael), Panđa (od 63. Blažević), Šunjić, Kolobara (od 63.Tutavac), Sesar (od 87. Andačić) , Allyson, Vučković, Mihaljević (od 77. Popić).

Trener: Goran Galov.

Domaćin je krenuo domaćinski i kako je najavio na vrata Bačića od prve minute i do prvoga gola dolaze preko Igor Banović dobio loptu na par metara izvan šesnaesterca i činilo se kako je neodlučan što napraviti, ali onda se odlučio desnom nogom na udarac, jako i precizno u bliži kut našeg vratara Ante Bačića i na semaforu je 1:0 u 4.minuti. Igra se rasplamsala već ju startu i domaći igrač Djeveljkaj griješi i lopta dolazi do kolobare Kolobaru, čiji je udarac otišao pred vrata, a onda je Brazilac Allyson uzdrmao, prvu od svoje dvije grede. A kad ne zabiješ, onda primiš . Domaći igrač Kristijan Jurić s desne je strane ušao u kazneni prostor i točnim i prizemnim udarcem pogodio bliži kut za 2:0.

Igrala se 35.minuta kada je kontru po desnoj strani je povukao Iveljić, lopta je dugo putovala i od nekoga se odbila. Došla do Luke Viduke, koji je sa desetak metara postigao prvijenac u dresu Zadra.

U drugome dijelu imali smo jako puno šansi ali do nekoga povratka je bilo jako teško doći s obzirom na veliki zaostatak. Povećanje vodtsva domaćina dolazi u 74.minuti, nakon toga Alyson ponovno gađa u okvir gola. Do počasnog gola dolazimo preko povratnika u našu momčad Maria Popića.

Domaćin postiže još jedan zgoditak preko Jordana sa 11.u sudačkoj nadoknadi.

Trener Galov nakon susreta: Zaslužena pobjeda domaćina gdje smo mi u prvih 15 minuta, gdje smo primili dva gola, na suprotnoj strani imali dvije mrtve šanse i tu se prelomila utakmica. Poslije se teško bilo vraćati.“ Zadar „ je za ovaj rang natjecanja preiskusna i kvalitetna ekipa. Imali smo i kasnije neke prigode, ali čim se otvorimo, Zadar je to znao kazniti. Mi smo mlada ekipa koja se još stvara, a Zadar je stvarno bio bolji.”




50 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page