top of page

Zagora pala na Podvornici u vrlo dobroj utakmici

Da nam je netko ponudio rezultate koji su se na kraju dogodili u 32.kolu 3HNL jug rekli bi da je nemoguće ali samo dva kola prije kraja držimo konce titule u svojim „rukama“ . Ukoliko uspijemo biti ćemo najmlađa momčad u povijesti 3. nogometne jug kojoj je to uspjelo ali ne samo to jer imamo i finale kup natjecanja u srijedu kada na Lapadu igramo sa NK Župom koju izuzetno cijenimo.


#NKNeretvanac vs #NKZagora (0:0) 2:0 Mihaljević, Bubalo


Sastav: Peric (v), Krešić, Zonjic (71. Bačić), Taslak, Deak (c), Stojcevic, Bubalo,Popić (89. Barišić), Mihaljević (86. Alonzo Peart), Cepo, Lukic(89. Kešina)


Klupa: Druzijanic (v), Alonzo Peart, Tutavac, Bubalo, Barisic, Kesina, Bacic


Trener: Goran Proleta


Prvi dio vrlo dobe utakmice protekao je s našim velikim posjedom lopte im kombinatorikom ali bez koncetracije u samoj završnici. Prvi smo zaprijetili preko Bubala koji je pokušao udarcem sa nekih 25 metara ali neprecizno. U 10.minuti pokušao je i danas odlični Čepo ali također nije bio precizan. Najbolju priliku poluvremena ne koristi Krajina nakon greške naše obrane koji se našao sa Perićem 1-1 ali Perić dobro zatvara bliži kut, a gostujući napadač šutira neprecizno preko gola. Gosti nakon toga moraju prisilno mijenjati jer iskusni Župan napušta igru zbog ozljede nosa nakon nespretnog duela sa Zonjićem. Do kraja poluvremena nije bilo osobitih prilika ali nas je razveselila vijest iz Splita gdje su domaćini poveli golom Alvareza.


Drugi dio ulazimo dosta odlučnije i što je utakmica više odmicala kraju naša kvaliteta i sprema dolazi do izražaja i opasno prijetimo skoro svaki napad. Već u 49.minuti nakon kornera Taslak pogađa vratnicu NK Zagore, a nakon toga i Mihaljević gađa okvir gola. Zanimljivo je da je požutio i gostujuću trener koji ničim izazvan jednu loptu baca preko tribine ne bi li uštedio na vremenu. Velika prigoda naši u 63.minuti kada agilni Krešić koji je radio dosta problema po desnom boku iskušava svoj udaraca ali gostujući vratar krajnjim naporom brani udarac. Rezultat se nije mijenjao sve do 75.minute tada danas vrlo borbeni Mihaljević iskosa sa desne strane sa nekih 25 metara nisko i oštro šutira i lopta vara vratara gostiju na veliko slavlje naših igrača i navijača. Tu ne stajemo sa napadima već odlučno tražimo drugi gol kojega smo dočekali u 82.minuti kada Luka Bubalo pogađa desne rašlje gola Zagore, a asistenciju pišemo Popiću.


Do kraj utakmice trener daje šansu i Kešini te smo vidjeli i debi mladoga Barišića, a nakon konačnog rezultata iz Splita kojega su svi čekali na terenu Podvornice slijedilo je nezapamćeno slavlje.


Bravo za ekipu, bravo za igrače, bravo i za trenere i sve koji su jučer bili na Podvornici!

Slavlje je potrajalo do jutarnjih sati, a jedan navijač kluba kojemu se zahvaljujemo počastio je roštiljem za apsolutno sve sudionike i sve prisutne (HVALA ti Marko!).


Hvala ekipi Zagrore na fer igri do nekih sljedećih sportski susreta.


Sljedeći susret igramo u srijedu kada igramo finale Kupa Županije, a utakmica „svih“ utakmica je u subotu u Biogradu.




33 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page