top of page

Intervju: Goran Proleta

Za vikend počinje nastavak prvenstva vrlo izjednačene 3.HNL jug gdje Plava Makinja sigurno plavi kao još uvijek aktualni prvak lige. Pripreme su iza nas uz mnoge odlaske ali i mnoštvo dolazaka popričali smo sa najuspješnijim trenerom Dalmacije u sezoni 2020./2021.


1.) Da li ste zadovoljni odrađenim pripremama ali i prijelaznim rokom? Tko se od igrača istaknuo?


Ne mogu reći da sam u potpunosti zadovoljan sa odrađenim pripremama ali mogu istaknuti da smo maximalno korektno, zahtjevno i profesionalno u uvjetima koje smo imali odradili pripremni period. Pandemija nam je odgodila nekoliko prijateljskih utakmica te smo imali nekoliko igrača koji su bili ozlijeđeni ali ponovo ističem igrači su dali sve od sebe da ispune sve zadatke koje sam zajedno sa svojim stožerom stavio pred njih i na tome sam im zahvalan.

Što se tiče prijelaznog roka kao i svake godine tako i ove suočen sam sa dosta odlazaka i dolazaka igrača. Uprava kluba na čelu sa predsjednikom Sočom nije spavala, Izašli smo u susret nekolicini mladih igrača koji se žele dalje afirmirati u većim klubovima, došli su neki novi mladi igrači, vidjeti ćemo …. Dugo je prvenstvo ne želim nikoga istaknuti, svi su radili odlično, a igrama na terenu oni će se sami istaknuti.


2.) Kakva su očekivanja u nastavku sezone i koji su ciljevi Plavih?


Pa mi smo još uvijek aktualni prvaci 3 HNL – jug i kao takve svima smo mamac za dokazivanje. Znate i sami da je NK ''Neretvanac'' klub za dokazivanje mladih igrača, odradili smo dosta dobro jesenji dio prvenstva, imamo solidnu bodovnu zalihu naravno bodova nikada dosta ali mirno ulazimo u nastupajuću polusezonu s jasnim ciljem da se što bolje plasiramo i da u nadolazećim susretima netko od ovih mladih igrača izraste u klasu da ti mladi momci napreduju igrajući u plavom dresu i da svojim dobrim igrama doprinesu što bolji plasman, a to je sami vrh tablice.


3.) Dosta je odlazaka – neki igrači stepenicu više neki u klubove koji su slabije rangirani od Neretvanca?


Istina, dosta je igrača otišlo ali ja sam trener koji ne plače, ne kuka, svima želim od srca prvenstveno zdravlja i da nastave raditi i biti još uspješniji igrači u svojim sredinama, ma da se ne lažemo, znate li što nam treba? Osposobite mi Dina Deaka i ponovo ću obećati da ću s ovom ekipom biti prvak lige! Puno smo izgubili od kada se Dino povrijedio, on je bio moja produžena ruka na terenu, istinski lider kojega se ne može nadomjestiti u kratkom roku, ali šta je tu je koga nema bez njega se može i mora, ne mogu Vam reći koji su dometi ove ekipe, volio bih da smo odigrali više pripremnih utakmica ali vrijeme će pokazati.


4.) Tko su favoriti za prvaka i koja su osobna predviđanja konačnog plasmana?


I u drugim klubovima bilo je dosta prometno tako da ne znam pravu vrijednost niti mogu sada u ovom trenutku nekoga favorizirati. Očekuje nas reorganizacija natjecanja, znate i sami da je dosta klubova podnijelo zahtjev za licencu za nastup u jedinstvenoj trećoj ligi, mi nismo jer smo deficitarni infrastrukturno, ali na tome se aktivno radi. Volio bih da netko od naših županijskih susjeda ispliva u prvi plan i da dogodine imamo klub u jedinstvenoj trećem rangu natjecanja. Mislim osobno da ćemo igrati dobar nogomet i da ćemo biti plasirani među prvih 5 ekipa 3 HNL – jug.



5.) Uskok u nedjelju na Podvornici kakvu utakmicu možemo očekivati?


Uskok je jako dobra momčad koju respektiramo kao i svakog protivnika, ali za pobijediti na Podvornici svi će se trebati namučiti. Prva službena utakmica bit će nam pokazatelj u kom smjeru idemo. Očekujem pravi prvenstveni dvoboj, vjerujem da će moji igrači pružiti borben otpor svima i nadam se da ćemo mi biti ti koji će osvojiti bodove.



49 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page