top of page

Na Svetog Stipana zastava vijori i ona govori Plavi su najbolji

U odličnoj nogometnoj predstavi u Biogradu u raskošu mladosti i sa 8 igrača ispod godina u prvome sastavu Plavi su uvjerljivo nadigrali NK Primorac te su na pragu osvajanja titule 3.HNL jug na radost cijeloga Opuzena ali i svih onih koji vole „totalni“ nogomet koji smo igrali cijelu sezonu. Mladi i drski, ubojiti i munjeviti, dobro vođeni i odlično trenirani sve su formule uspjeha koje smo uspješno položili gdje nam se dobar rad vratio kroz konačni poredak. Za titulu nam još nedostaje domaći bod protiv zahtjevnog protivnika NK Viteza Posedarje na našoj punoj Podvornici dok će Pjaca nakon te utakmice čekati svoje osvajače kupa, a nadamo se i prvenstva.


Sastav: Peric (v), Taslak, Stojcevic (90. Džidić), Krešić, Deak (c), Bubalo, Popić (89. Braišić), Mihaljević(89. Tutavac), Cepo, Lukic, Bacic (80. Alonzo Peart).


Klupa: Druzijanic (v), Dzidic, Alonzo Peart, Bubalo, Tutavac, Barisic, Kesina


Trener: Goran Proleta


U Biogradu nas je dočekao odličan teren, jako sprano i vruće vrijeme ali i ogroman broj naših navijača koji su se uputili na daleki put kako bi dali potporu dječjem vrtiću Dina i Šukana. Naša momčad digla je i transparent podrške ostanku Livaje u najdražem nam klubu što je nagrađeno velikim pljeskom tribina.


Otvaranje susreta prošlo je u obostranom ispitivanju snage protivnika gdje je domaćin imao dva neugodna prekida i centaršuta ali nisu bili blizu za ugroziti mladoga vratara Perića. Pokušali smo preko Bubala i Lukića ali nismo pogodili mrežu. Sredinom prvoga dijela mladi Popić gađa prečku gola domaćina i vratara Borgellota. Kako se bližilo poluvrijeme sve smo se više dizali naročito preko danas odličnoga Mire Krešića po desnom boku i Ivana Čepe u sredini terena. Prvi dio završava mirnih mreža ali vidjelo se da smo bolja ekipa na terenu.

Drugi dio slobodnjak za Primorac i iskusni Ješe sa 20 metara gađa za malo pored gola. Nakon toga apsolutna dominacija naših što donosi ploda u 55.minuti kada Lukić bježi dvojici svojih čuvara i kada su svi mislili da će šutirati radi varku gdje braniče šalje u prazno, a loptu u mrežu. Vratar tu nije mogao ništa i veliko slavlje naših igrača i navijača koji su u drugom poluvremenu bili stacionirani iza leđa Perića.


Taj gol kao da je unio pomutnju u redove domaćina koji nas je jednostavno teško branio i gdje je svaka naša sljedeća akcija bila opasna za vrata Biograđana. Na drugi gol se nije puno čekalo, a jednu dobru loptu naše vezne linije u prostor na lijevu stranu dobro gradi Lukić koji lijepo okreće stranu gdje lopta nakon par dodira dolazi na 20 metara te na nju natrčava Ivano Čepo koji pogađa mrežu za 2:0 i more emocija na tribinama stadiona Kažimira i Silvija u Biogradu. Sveti Ivano Opuzenski!


Samo par minuta nakon toga korner za naše i odličan centaršut Popića, kapetan Deak najviši u skoku i stavlja jednu ruku na pehar 3. HNL jug! Pretrčao je naš kapetan cijeli teren i završio u rukama navijača te pokazao koliko mu znači ovaj zgoditak i pobjeda. Trener Proleta do kraja daje šansu našim mladićima Barišiću i Tutavcu kako bi i oni osjetili ovu bitnu utakmicu.

Zadnji sučev zvižduk i opuzenski pitch invasion pun suza i radosti na centru terena uz pjesmu, zastave i štimung dostojnih prvaka!


Iako nismo imali organizirano slavlje u Opuzenu nakon utakmice veliki broj navijača do kasnih sati čekao je autobus sa igračima i trenerima. Uh, kada smo pomislimo kako bi mogla gorjeti Pjaca u subotu….


Iako nam nedostaje samo bod jako smo oprezni pred posljednje kolo, a Uprava kluba najavljuje proslavu osvajanja KUP-a DNŽ-a sljedeću subotu na opuzenskoj Pjaci.

Povijest smo ispisali u najbolje vrijeme jer nam dolazi i 90 godina kluba. Svi koji vole plavu boju majstora sa Podvornice dobrodošli su na proslavu.


Uprava kluba se zahvaljuje navijačima koji su došli u Biograd i podršci. Ovo je klub svih nas svakoga Opuzenca i navijača Plavi ali ovakvo zajedništvo rijetko smo doživjeli. Stariji pamte ali se ne sjećaju, to samo daje elana za našu mladu Upravu.


Hvala ekipi NK Primorca na fer igri i poštenoj borbi do nekih sljedećih sportski susreta.

Ovaj tekst možemo zaključiti samo jednom rečenicom: U subotu SVI na Podvornicu!


photo Tonči Vlašić DV



116 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page