top of page

] Povratak Deaka i odlični Kpan za nova tri boda Plavih i poziv navijačima u srijedu na EL Clasico!

Ukinute mjere vezano za Covid 19 i sunčan ali i prohladan dan izmamio je na Podvornicu više gledatelja nego kako smo navikli u zadnje vrijeme. Sam susret obilježilo povratak kapetana Deaka u početnu momčad nakon dugo vremena i ozljede te naše rano vodstvo ali i opravdano isključenje gostujućega vratara koji je igrajući van svojih 16m spriječio Kpana da postigne zgoditak i pritome svoju momčad ostavio sa igračem manje na terenu uvelike je olakšalo našoj momčadi put ka pobjedi i da u dobrom raspoloženju dočekamo srijedu i još jedan El Clasico kada igramo na Podvornici sa NK Neretva Metković.


#NKNeretvanac vs #NKUrania (1:0) 2:0 2 Lasić, 85. Kpan


Sastav: Dizdar(v), Lasić, Deak, Mustapić, Šimunić (46. Ravlija), Sesar, Dumančić, Mihaljević (78. Bagavac), Kpan, Miličević (58. Čuljak), Domgjonaj (58. Barišić).


Klupa: Katić(v), Barišić, Čuljak, Hubanić, Ravlija, Taslak, Bagavac.


Trener Goran Proleta


Početne minute dale su naslutiti odlučnost naše momčadi u pohodu na nova tri boda. Igrala se druga minuta kada je danas nezadrživi Kpan pobjegao domaćoj obrani i natjerao jednoga gostujućega igrača da ga sruši na samoj ivici 16m sa desne strane. Iz prekida Dumančić ubacuje i iz glavometa najspretniji mladi Lasić i Plavi vrlo rano vode, nije moglo bolje! Nakon gola gosti imaju dva puta „slobodanjak“ na 18 i 20 metara ali nisu precizni.

Ključan detalj utakmice se dogodio u 30.minuti kada je glavni akter ponovno brzonogi Kpan koji bježi obrani i gura loptu pored istrčalog vratara koji rukom izvan 16m zaustavlja loptu te opravdano dobiva isključenje. Iz slobodnjaka naši nisu bili precizni. Nakon toga igra se malo umirila i naši su stali na loptu i čekali grešku gostiju, ali gosti su ipak bili kvalitetni u obrani ali i u veznoj liniji jer su stigli i zaprijetiti Dizdaru do kraja prvoga dijela.

Drugi dio bez promjena u sastavu ali naši ofenzivno ipak malo odlučniji i staloženiji u veznoj liniji te smo limitirali goste u svakom ozbiljnijem pokušaju organizacije napada.

Najljepši trenutak utakmice dogodio se par minuta prije samoga kraja kada je loptu na centru na našoj desnoj strani dobio Kpan te prošao poput brzog vlaka dva igrača NK Uranie, a kada je stigao do 16m prošao je još jednoga te odlično desnom nogom matirao vratara gostiju za potvrdu pobjede.

Pobjeda je bila teška ali apsolutno zaslužena te je najbolji poziv našim navijačima u srijedu u 15:30h na Podvornicu na još jedan neretvanski derbi popularni El Clasico kada ćemo odmjeriti snage sa NK Neretva Metković.




32 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page