top of page

Prvaci šampionski kroz Lapad!


U županijskom derbiju nadigrali smo u potpunosti domaćine u utakmicu u kojoj smo igrali bez okosnice momčadi Mihaljević, Deak, Sesar i Krešić te „načetog“ Ivana Čepe ali se istaknula naša mladost jer smo u ovome susretu igrali sa ukupno 14 igrača ispod godina i samo sa jednim starijim i s tim ova pobjeda dolazi još više do izražaja. Bravo za sve!


#NKGošk vs #NKNeretvanac (0:0) 1:2 57 Čuljak, 81 Topić


Sastav: Diego (v), Taslak, Buljan, Valincic, Popić, Čuljak (90 Mustapić), Bacic (90 Bagavac), Herceg, Bosnjak, Silic (52. Topić), I.Cepo (68 N. Čepo).


Klupa: Katic (v), Mustapic, Mihaljević,Bagavac, N. Cepo, Topic, Achile.


Trener: Goran Proleta


Kišno vrijeme i težak teren lapadskog stadiona donio nam je u prvome poluvremenu nogomet koji je mogao zadovoljiti 20-ak pokislih promatrača ali i 200-tinjak onih ispred TV ekrana. Najbolju priliku za vodstvo nije iskoristio Bačić na samome početku susreta nakon bijega domaćim stoperima tukao je sa 7-8 metara ravno u Kristića koji je bio dobro postavljen. Domaćin pokušava dugim loptama na Caputa ali naši današnji centralni braniči Taslak i Herceg jako dobro su se nosili u skoku ali i na zemlji sa tim pokušajima. Posljednjih 5 minuta prvoga dijela domaćin je opasno priprijetio ali svi udarci su išli ravno u vratara Diega.


Drugi dio energičnije ulaze gospari ali nakon uvodnih 7-8 minuta drugoga dijela pritisak je splasnuo i naši ofenzivni igrači zadavali su dosta problema obrani Goška.Tražili smo i jedanaesterac kada dva igrača domaćina očito obaraju Čuljka ali Liković se nije oglasio. Igrala se 57.minuta kada krademo jednu loptu na sredini terena koji dolazi do mladoga Čuljka koji rutinski zabija za vodstvo pored Kristića. Nakon gola igrali smo još bolje ali nismo imali završnicu. Kazna stiže u 63. kada jednu ničiju loptu na vrhu 16m ne čistimo već sudac dosuđuje igranje rukom i iz slobodnjaka silovito tuče Farić što prvo brani Diego ali na odbijenu loptu natrčava Hugo i na semaforu je 1:1. Odmah nakon gola trener Proleta radi izmjenu Čepo za Čepu kada je iskusni i načeti Ivano napustio igru, a još uvijek junior Nikola ušao protiv svoga NK Goška što se pokazalo odličnik potezom jer su do kraja utakmice Čepo i Popić bili nerješiva enigma za domaćine u sredini terena potpomognuti Buljanom koji je jako dobro čitao igru i sve pokušaje Goškovaca. Ključan detalj se dogodio u 81. kada se istaknuo Topić koji je „ukrao“ jednu loptu i silovitim udarcem svladao Kristića i donio nova tri boda najmlađoj momčadi lige.


Do kraja susreta domaćin je dugim loptama pokušavao ali nije uspio svladati sigurnoga Diega.


Fenomenalna partija naših mladića koji su ovom pobjedom sada jako visoko plasirani na tablici najboljih trećeligaša. Bravo za igrače i za naše trenere!


Sljedeće kolo nam donosi zahtjevnog protivnika na domaćem terenu kada ćemo ugostiti NK primorac Biograd u susretu gdje će nam trebati pomoć sa tribina jer smo ostali lišeni usluga odličnog Buljana i našeg ponajboljeg igrača Bačića. Navijači, trebamo vas!




46 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page