top of page

Rapsodija Plavih na kišnoj Podvornici!


Termin utakmice se poklopio sa najvećim hrvatskim derbijem što je osjetno umanjilo broj gledatelja na Podvornici dok je kiša dugo prijetila i pojavio se strah da će teren biti natopljen ali prije samoga početka bio je više nego u dobrom izdanju.


Zanimljiva uvertira pred utakmicu dogodila se prije samoga početka jer gosti zbog neizvršenih liječnički pregleda nisu mogli u zadnji tren računati na par igrača. Neopreznost gostujuće administracije lišila je trenera Labrovića usluga na današnjoj utakmici Lazarevskog, Vodopije i Jurišića što niti malo ne umanjuje vrijednost velike pobjede mladića trenera Ante Volarevića. Bila je to jedna vrlo dobra predstava naših koji su bili rastrčani, čvrsti i opasni po gol gostujućega vratara Stojanova svih 90 minuta.



Sastav: Blažević (v), Pandza, Deak, Krešić, Allyson (87. Volarević), Taslak (c), Popic, Batinović (82.Planinić) , Franic (87. Vasilj), Šetka (75. Kraljević), Sesar


Klupa: Mustapic (v), Planinic, Vasilj, Volarevjd, Kraljevic , Galić


Trener: Ante Volarevic


Susret 17.kola 3.HNL jug trener Volarević započeo je u šarolikom sastavu gdje je od prve minute započeo i novopridošli Šetka (2003.) koji je ranije igrao sezonu u RNK Split, a stiže iz NK GOŠK Gabela.


Naš potencijalni problem za ovaj susret bio je mnoštvo odsutnih igrača gdje radi kartona nismo mogli računati na Šunjića i Vučkovića te radi ozljeda na vratara Bačića, Berišu, Blaževića, Kolobaru dok se u posljednji trenutak priključio ekipi zaliječeni Galić.


Otvaranje sa dosta opreza gdje gosti imaju veći ali bezopasni posjed i na prvi gol se čekalo sve do 18.minute kada munjevito bježi Allyson dvojici igrača i kada su svi očekivali udarac on majstorski potkopava loptu koja lagano ulazi za 1:0 naše momčadi.


Nakon toga gostujući vratar brani udarac Popića i spašava svoju momčad velikog zaostataka, a vrijedi istaknuti Sesara koji je odlično pronašao našega veznjaka. Igrala se 34.minuta kada su u ulogama isti igrači gdje je većinu posla napravio Sesar kojega ruše igrači gostujuće momčadi te sudac Odrljin pokazuje na bijelu točku, a Popić ne prašta dva puta i to je 2:0 za plave!


Do kraja poluvremena najbolja prigoda za goste koji nakon prekida pogađaju prečku, bilo je to jako blizu.


Gosti konkretnije što se tiče prigoda otvaraju prvih 10 minuta drugoga dijela ali na mjestu je sigurni Blažević. Za taj promašaj stiže kazna u 62.minuti kada naš majstor prekida Batinović pogađa Karla Taslaka nakon kornera, a kapetan donosi visokih 3:0! Ludo slavlje naših jer su znali da s ovim golom tri boda su sigurna u džepu.


Igra se nakon toga rasplamsala te je golova moglo biti na obje strane ali bili smo puno konkretniji i izmamili smo nekoliko puta pljesak naših pokislih navijača. Igrala se 75.minuta Alyson je sve napravio i pogodio prečku lopta se odbija u polje i gosti rade novi penal – nakon kratkih konzultacija naših oko izvođača odgovornost preuzima Alyson koji ne daje mrvicu šanse Stojanovu i to je 4:0.


Iako nije bio strijelac današnja partija našega veznjaka Sesara je za veliki pljesak, nosio je cijelu momčad i odigrao je ponajbolju utakmicu u redovima plavih u svom mandatu na Podvornici. Bravo Sesa, samo tako nastavi!


Bravo za sve igrače, bravo za obranu koja je u nastavku prvenstva nije primila niti jedan zgoditak i ako računamo posljednja 4 natjecateljska dvoboja ( NK Zadar, NK Jadran LP, NK Gusar Komin, NK Široki Brijeg) naša momčad samo je primila dva zgoditka . Također našim trenerima skidamo kapu za dvije odlično odrađene domaće utakmice jer sa ovakvom igrom i pristupom nema zime na Podvornici.


Sljedeće kolo nam donosi gostovanje kod ekipe iz Splita koji su odigrali odličnu utakmicu protiv GNK Dinamo u kup natjecanju ali su u obje utakmice nastavka posrnuli te nas očekuje jedan zanimljiv dvoboj.


Hvala današnjim gostima na fer i borbenoj utakmici te im želimo puno sreće u nastavku prvenstva.




62 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page