top of page

Sutra na Podvornici finale kupa Doline Neretve


Pred nama je još jedan neretvanski El Clasico utakmica koja će uvijek biti najveći derbi i najveći mamac za gledatelje i širu sportsku javnost u Dolini Neretve. Prava je šteta što gledatelji nemaju mogućnost dolaska na tribine Podvornice koja bi sigurno sutra bila krcata navijačima jedne i druge momčadi.


Gosti stižu na krilima gostujućega boda protiv HV Posedarja u utakmici bez golova gdje im je nedostajalo dosta iskusnih igrača (Okić, Pehar, Zovko,..) i gdje su pružili jednu dobru nogometnu partiju kao i kolo prije kada su svladali NK Primorac B. nakon preokreta. Uspoređujući prvenstvene utakmice i gledajući tablicu gosti igraju na bljeskove jer taman kada dobro odigraju domaću utakmicu obično izgube na gostovanjima ali kada je riječ o kup natjecanju to je ipak priča za sebe jer u jednoj utakmici svatko može iznenaditi. Okosnica momčadi su naša dva bivša igrača Zovko i Marić kao i napad veteran Okić i Prskalo, a na golu je Petar Kozina koji je također bio jedno vrijeme na Podvornici.


Naša momčad je vezala dva poraza što nam se nije dogodilo jako dugo vremena ali znajući da smo mlada ekipa sklona oscilacijama i da je to sve nogometna škola treba gledati svaku sljedeću utakmicu, a dobre stvari pamtiti i ponavljati, a greške ispravljati. Vraća nam se Mihaljević i Džidić kojih nije bilo u Dubrovniku što je dobra vijest za Plavi tabor. Vjerujemo u jednu dobru utakmicu i prolaz dalje u kupu.


Trener Proleta je u najavi utakmice izjavio: „Nk Neretva se u posljednje vrijeme dosta diže u igri i sigurno nas čeka zahtjevni 90 minuta, oni su izbacili lidera NK Jadran LP i točno znam što nas čeka protiv njih.Energija, angažiranost i disciplina te zelaganje su argumenti koji će nam biti potrebni za prolaz dalje. Kolega Marenzi je dobro posložio momčad, nepoznanica nema, momčadi se vrlo dobro poznaju. Kao i svaku momčad ih respektiram ali želim da mi budemo ti koji će na kraju slaviti. Za mene je ovo jedna u nizu važnih utakmica koje svi takvima i doživljavamo.“ – Istaknuo je naš strateg pred utakmicu.


Sudac utakmice će biti Jurešić Vlatko sa pomoćnicima Palfijem i Trkovićem , a prvi zvižduk će označiti u 16:30h te se nadamo jednoj odličnoj utakmici gdje bi prolaz dalje bio šlag na tortu jedno odlične sezone na Podvornici.


Sretno Plavi i samo hrabro danas!



85 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page