top of page

"...to je nešto u nama, to je ludost sama!"

Škole će raditi skraćeno, berba mandarina staje...razlog je samo jedan dolazi ON

Euforija u našem Opuzenu doseže svoj vrhunac u očekivanju dolaska HNK Hajduk Split. Prodano je prvih 400 karata, a djeca u vrtić i škole kreću samo sa jednim pitanjem: Idemo li? Najdraži opuzenski gost, klub koji je u Opuzenu na emotivan način i domaćin, dolazi u utorak 27.09.2022. a sve drugo staje. Uveličat će splitski bijeli proslavu 90 godina Neretvanca, a sve drugo će stati: berba mandarina će nakratko zastati, skladišta će skratiti poslijepodnevnu smjenu, a škole će prilagoditi svoj rad.

Jer dolazi Hajduk!

Opuzen slavi 90 godina postojanja svog Neretvanca, davne 1932.godine osnovan je klub koji će postati simbol Opuzena, a svojim grbom, bilim jedrom na neretvanskoj lađi na plavoj pozadini simbolički se povezuje sa najvećim dalmatinskim klubom. Baš kao što će to činiti kroz cijelu svoju povijest, potpuno, bez zadrške i uvijek. Opuzen i Neretvanac, za razliku od nekih nikad nisu lutali. Niti u kolovozu 2011.godine kada se cijeli klub učlanio u Hajduk ili kad smo uoči osvajanja naslova prvaka 3.HNL jug pozvali Livaju da ostane!

"Jer bez tvog ostanka ne znači nam ništa ni titula prvaka" - rekli smo tada.

Baš i kao one godine, sada već davne 1976. kada je 1.veljače jedan od najjačih momčadi Hajduka došla u Opuzen jer su Opuzenci prikupili daleko najviše kupona u nagradnoj igri Slobodne Dalmacije- točno njih 51.226, a na tribinama se tog zimskog dana skupila čak 2 Opuzena. Bilo je preko 6000 gledatelja. Ili kada je Gradska glazba Opuzen uoči prve utakmice Hajduka u grupnoj fazi Lige prvaka protiv Benfice 14.09.1994. svirajući prošla atletskom stazom Poljuda pozdravivši grotlo prepunog stadiona.

Evociramo uspomene i na 2005. kada je Hajduk gostovao u Opuzenu sa Nikom Kranjčarom u svibnju u godini posljednjeg naslova. Kada god je Hajduk dolazio u Opuzen bile su to najave velikih ekipa i rezultata, a mi se nadamo da će tako biti i ovaj put. Da će gostovanje u Opuzenu najaviti neke nove velike stvari.

Neretvanac slavi svojih prvih 90, a u Opuzenu, Dolini, Pelješcu, Hercegovni... svi se pitaju dolazi li Livaja? Livaja dolazi, možda neće igrati, ali Marko će uveličati opuzensku feštu. A možda, samo možda navrati i Mišo i zapjeva svoj bezvremenski hit: Ja nemogu drugo nego da ga volin!

Čekamo te Hajduče!




30 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page