top of page

U odličnom derbiju pobjeda pripala Plavima

Odlična igra nikad mlađega sastava naše momčadi u 25.kolu 3.HNL jug sa 10 igrača ispod godina i debijem mladoga Marića koji je igrao na specijalističku i dva gola iz akcija nogometnih lektira i skidanje paučine sa gola domaćeg vratara Vugdelije od strane našega Mihaljevića sve je to donio danas veliki derbi u Hrvacama koji je bio jedna prava drugoligaška utakmica visokoga tempa. Bravo za obje momčadi!


#NKHrvace vs #NKNeretvanac 0:2 33’min Čepo/ 61’min Mihaljević


Sastav: Peric (v), Krešić, Deak (C), Dzidic, Taslak, Zonjic, Bubalo, Alonzo Peart (55. Stojčević), Čepo (55.min Mihaljević), Bačić (85. Jelavić) , Lukić (88. Marić)


Klupa: Druzijanic (v), Stojcevic, Maric, Mihaljević, Jelavic, Kvesic.


Trener Goran Proleta


Iako smo se pribojavali ove utakmice jer nam je stigla samo tri dana nakon neretvanskoga derbija i velikog slavlja na kraju još jedna velika pobjeda naših na teškom gostovanju u Hrvacama.


Prošarani sastav uz suspendirane sve redom golobrade mladiće Popića, Barišića i Tutavca uz odlično posloženu strategiju trenera Prolete od prvih minuta dao je naslutiti da smo se došli nadigravati i igrati za gol „više“. Savršen teren za igru nam je odgovarao i prijetili smo na početku preko Lukića koji je bio velika enigma za domaću obranu i teško su izlazili s njim na kraj cijeli susret.


Otvoren nogomet i želja za pobjedom obje momčadi ali oni koji su poveli bili smo MI. Igrala se 33.minuta kada je lopta stigla do Lukića koji povratnom loptom pronalazi naše obrambene igrače koji preko zadnjeg veznoga Zonjića odigrava našu desnu stranu i iz dva brza dodavanja prebacujemo igru na protivničku polovicu munjevitim napadom gdje Alonzo Peart odlično upošaljava Lukića koji propušta loptu, a Čepo matira vratara Vugdeliju. Fantastičan timski zgoditak! Nakon toga nas Perić spašava odličnom obranom. Igra se otvoreno na obje strane – i čvrsto.


Drugi dio bez izmjena kod nas ali nastavljamo biti ti koji su opasniji na terenu. Domaćin s nešto više posjeda ali bez velikih prigoda gdje bi svladali sigurnoga Perića. Pokušavali su preko bokova ali Džida i Krešić lako su izlazili na kraj sa protivničkim krilima i pokazali o kakvim klasam igrača je riječ, dapače odlično su se transformirali i u napadačke akcije naših što je bilo veliko iznenađenje za domaćine.


Kakav je strateg naš trener Proleta i kakav osjećaj ima za ovu plemenitu igru pokazao je još jednom u 55.minuti kada radi dvostruku izmjenu i kada ulaze Mihaljević i Stojčević. Nakon samo par minuta naš Šukan para mrežu Vugdelije! Fantastično!! Pogodak za TV špice!

Nakon gola sve domaćin juri prvi zgoditak, ali i mi treći što daje utakmici dodatnu zanimljivost.


Bilo je prigoda na obje strane ali naša obrana nije pokleknula i zaključali smo svoju mrežu. Vrijedi istaknuti i debi na samom kraju utakmice kada je Lukića zamijenio mladi Damir Marić (16) koji je danas igrao na specijalističku iskaznicu. Još jedna svijetla točka našega kluba i dokaz kako je Plava Makinja odličan izbor za mlade igrače.


Čestitke trenerima i igračima na velikoj pobjedi i hvala našim vjernim navijačima koji nas prate i dalje!



50 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page